fbpx

Нина Л. Хрушчoва

Нина Л. Хрушчова, професор по меѓународни прашања во „The New School“, е виш соработник во Институтот за светска политика. Најновото дело, напишано во коавторство со Џефри Тејлер, е наречено: “In Putin’s Footsteps: Searching for the Soul of an Empire Across Russia’s Eleven Time Zones” („По стапките на Путин: Во потрага по душата на една империја низ седумте временски зони на Русија“).

Како се борат Русите

Нина Л. Хрушчoва

05.05.23

Со оглед на фактот дека целокупниот апарат на државна безбедност им дише во врат, обичните Руси не можат масовно да протестираат против војната во...

Војна и популизам

Нина Л. Хрушчoва

20.01.23

Можеби Русија веќе не е тоталитарното општество со кое владееше мојот прадедо Никита Хрушчов пред шест децении, но, по сè изгледа, тоталитаризмот и...

Дилеми и отворени прашања за иднината на Отворен Балкан

Стефан Ристевски

16.11.22

Дали државите од регионот можат политичките ветувања да ги претворат во реалност за граѓаните и...

Десетте часа што ја потресоа Америка

Нина Л. Хрушчoва

12.01.21

Нина Л. Хрушчова (Nina L. Khrushcheva) Упадот во американскиот Капитол што го извршија приврзаниците на Доналд Трамп како последен очаен обид да се поништи...

Го изгубил ли Путин својот елан?

Нина Л. Хрушчoва

06.11.20

Нина Л. Хрушчoва (Nina L. Khrushcheva) Поголемиот дел од изминатава деценија, рускиот претседател Владимир Путин помалку беше заинтересиран за решавање на...