fbpx

Radosveta Vasileva

Radosveta Vasileva është një juriste bullgare, hulumtimet e së cilës përfshijnë të drejtën e BE-së dhe të drejtën komparative publike dhe private. Ajo gjithashtu ka blogun e saj kushtuar sundimit të ligjit në Bullgari. Ajo ka botuar në Euronews, EUobserver, New Eastern Europe, Brussels Times dhe të tjerë. Vassileva mban një blog personal [radosvetavassileva.blog] kushtuar sundimit të ligjit në Bullgari. Ajo ka një doktoraturë në Drejtësi nga University College London (MB), një Master në Drejtësi nga Science Po Paris (Francë), një Master në Drejtësi nga Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne (Francë), dhe një Diplomë Bachelor në Marrëdhëniet Ndërkombëtare nga Universiteti Tufts (SHBA). Ajo aktualisht është e angazhuar si një studiuese vizituese në Universitetin Middlesex në Londër.

Manipulimi në diskursin politik

Biljana Zherevska

09.03.23

Po afrohet koha kur retorika politike boshe do të bëhet gjithnjë e më pak efektive. Po vjen koha për brezat e mediave të reja dhe digjitalisht të edukuar, ku diskursi perfid politik nuk do të kalojë më. Është koha për të kaluar nga fjalët në...

Thellimi i krizës politike në Bullgari: një mundësi për të ndarë shapin nga sheqeri

Radosveta Vasileva

10.02.23

Për të rivendosur demokracinë dhe shtetin e së drejtës në Bullgari, duhet të largohen të gjithë aktorët toksikë – nga ata që i shkaktuan dëm shtetit të së drejtës në vend e deri te imazhi helmues që tashmë ka vërshuar skenën...

Dhuna ndaj grave në politikë, media dhe rrjetet sociale

Biljana Zherevska

28.12.22

Është e qartë se lista e skualifikimeve gjinore ndaj grave në politikë është e rrënjosur thellë dhe shumica e tyre janë përballur me sulme. Për momentin, në horizont, nuk ka mekanizma që do të mundësonin tejkalimin efektiv të kësaj...

Fundi i një epoke autokratike? Qeveria e re legjitime e Bullgarisë

Radosveta Vasileva

22.12.21

Radosveta Vassileva Viti 2021 shënoi fundin e pjesëmarrjes së Bojko Borisovit në ekzekutivin e Bullgarisë, si dhe dominimin e tij mbi parlamentin e vendit. Megjithatë, a u çmontua autokracia e Borisovit? Larg asaj!   Këtë vit Bullgaria zhvilloi tri palë...

Zgjedhjet e parakohshme parlamentare në korrik: shoqëria civile përballë autokracisë në Bullgari

Radosveta Vasileva

05.07.21

Radosveta Vasileva Sigurisht, Bojko Borisov tashmë po u ankohet udhëheqësve të EPP-së se këto zgjedhje nuk do të jenë të drejta dhe se ato do të çojnë në një skenar apokaliptik për Bullgarinë, respektivisht vendi do të dilte nga shinat pro-evropiane...

Zgjedhjet parlamentare në Bullgari: Basti i madh, ardhmëri e pasigurt

Radosveta Vasileva

31.03.21

Radosveta Vasileva Obsesioni i Borisov për të parandaluar zgjedhjet e parakohshme me çdo kusht, një seri skandalesh që mund të kompromentojnë drejtësinë e zgjedhjeve dhe manipulimet e medias me ndihmën e sociologëve servilë, ne jemi vetëm dëshmitarë të...