fbpx

Шломо Бен-Ами

Шломо Бен-Ами е поранешен израелски министер за надворешни работи. Тој е потпретседател на меѓународниот центар за мир во Толедо. Автор е на книгата Лузни од војната, рани на мирот: Израелско-арапска трагедија.

Несовршениот облик на мирот во Украина

Шломо Бен-Ами

20.05.22

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде...

Крај на илузиите на Израел

Шломо Бен-Ами

21.05.21

Шломо Бен-Ами (Shlomo Ben-Ami) Главниот преовладувачки консензус меѓу Израелците, според кој палестинскиот национализам е поразен (и со тоа ставот дека...