fbpx

Том Фрајден

Том Фрајден е поранешен директор на американските центри за контрола и превенција на болести на Соединетите Држави и поранешен директор на Секторот за здравство на Градот Њујорк. Сега е претседател на глобалната непрофитна иницијатива Resolve to Save Lives во рамките на пошироката иницијатива за Vital Strategies, како и научен соработник за глобално здравје во Советот за односи со странство.

Организираниот криминал во Србија е државен занает

Ана Лалик

17.02.22

Србија во последните десетина години доживува мутантска експанзија во градежништвото, гранка која, поради лошата регулатива и речиси никаквата...

Три клучни прашања во врска со COVID-19

Том Фрајден

20.03.20

Том Фрајден (Tom Frieden) Специјалистите по јавно здравје во Соединетите Држави и во светот мора пред сѐ да се фокусираат на прибирање повеќе информации...