fbpx

Златиборка Попов Момчиновиќ

д-р Златиборка Попов Момчиновиќе вонреден професор по политички науки на Филозофскиот факултет, Универзитет во Источно Сараево. Фокусот на нејзиното истражување е ставен на родовите прашања, развојот на граѓанското општество и активизмот на жените, религијата и политиката, професионализмот на медиумите и процесите на помирување. Таа е активна во граѓанското општество и женското движење, обидувајќи се да ги усогласи научните и активистичките напори.

Која е крајната цел на Кина со мерките против КОВИД?

Ненси Чијан

15.04.22

Веќе две години, политиката на Кина против КОВИД, односно преземањето секоја можна мерка за да се елиминира појавата на КОВИД-19, се покажа како...

Помирување и „соживот“ во време на пандемија во БиХ

Златиборка Попов Момчиновиќ

06.06.20

ALB  BS Златиборка Попов-Момчиновиќ Позитивните ставови за „однесувањето на народот“ за време на пандемијата не треба да послужат како...