fbpx

Медиуми

Слатко горчлива божиќна романса

проф. д-р Дубравка Валиќ Недељковиќ

03.01.20

ALB  SR Дубравка Валиќ Недељковиќ Не може да се каже дека поджанрот на божиќни романтични филмови котира високо на листата на светски...

Инста(нт) генерација за нова едукација

Тамара Ќупева

30.12.19

ALB д-р Тамара Ќупева Најтешката задача на модерното воспитување е да му се помогне на детето да се препознае како вредност во својата дигитална,...

Живот после Инстаграм

Андреј Петровски

25.12.19

ALB  SR Андреј Петровски Не можам да бидам оптимист за нашата иднина на Инстаграм и воопшто не знам дали има живот после Инстаграм. Она што знам...

Како да се одбраниме од епидемијата на лажни вести?

проф. д-р Дубравка Валиќ Недељковиќ

04.12.19

ALB  SR Дубравка Валиќ Недеjковиќ Како што расте бројот на оние кои објавуваат непроверени, лажни и злонамерни информации, така се зголемува и...

Владиниот план против дезинформации: задоцнет или непотребен?

д -р Ненад Живановски

12.08.19

ALB д-р Ненад Живановски Како времето поминува и почнуваат во јавноста да се откриваат скандали и коруптивни афери, така секоја влада почнувала...

Прикриено рекламирање: тутун и алкохол како филмска метафора

проф. д-р Дубравка Валиќ Недељковиќ

07.08.19

ALB  SR проф. д-р Дубравка Валиќ Недељковиќ Медиумите можат да бидат добар канал за јавна заложба против пушењето. „Суштината на медиумската...

Медиумски бомби и тишина

Драгана Бјелица

26.07.19

ALB   SRB Драгана Бјелица Веќе неколку години јавноста слуша дека регулаторното тело ќе воведе ред во медиумите дури откако ќе добие овластување...