fbpx

Фитим Гаши

Фитим Гаши е долгогодишен новинар во „KOHA Group“, покривајќи ги политичките, социјалните и правосудните прашања во Косово. Гаши има 16-годишно новинарско искуство, а претходно работел за „Косова Сот“, „Трибуна“, и „Лајм“. За својата работа Гаши добил повеќе награди од домашни и меѓународни организации. Учествувал и во повеќе меѓународни програми за унапредување на професионалното новинарство. Гаши е дипломиран магистер по политички науки и јавна администрација.

Српските и руските дезинформации, закана за демократските процеси на Косово

Фитим Гаши

07.04.23

Несогласувањата меѓу државите од Западен Балкан за иницијативите како „Отворен Балкан“ и празнините создадени како резултат на неизвесноста на...

Млаката борба против најголемото жариште на корупција во Косово

Фитим Гаши

31.01.22

Фитим Гаши „Кој сее, жнее“ – е изразот за оној што ја сее земјата, со цел да го жнее приносот после некое време. Но, многу јавни функционери и...