Џозеп Борел

Џозеп Борел e Висок претставник на ЕУ за надворешни односи и безбедносни политики и е заменик председател на Европската Комисија.

Терористичката држава на Путин да биде ставена на црната листа

Анастасиа Радина

19.03.22

Со оглед на тоа што руското масакрирање на украински цивили влегува во својата трета недела, најмалку што Западот може да направи е формално да го...

Четири приоритети за Глобална стратегија за пандемијата

Џозеп Борел

01.04.20

Џозеп Борел (Josep Borrell) Светот првично се соочи со кризата предизвикана од коронавирусот на некоординиран начин, при што огромен број држави...