fbpx

Милчо Балевски

Милчо Балевски е роден во Скопје 1992 година. Дипломирал на Правниот факултет во Љубљана, кадешто во моментов е студент на магистерските студии. Негов личен интерес се сферата на уставното право и правната теорија. Учествувал на повеќе симулации на судење од областа на уставното право и на конференции и семинари од областа на спортското право.

Израелскиот „11 Септември“

Чарлс А. Капчан

06.11.23

По нападот на Хамас кој се случи на 7 октомври 2023 година, американскиот претседател Џо Бајден ги предупреди Израелците да не дозволат да бидат...

Терористичката држава на Путин да биде ставена на црната листа

Анастасиа Радина

19.03.22

Со оглед на тоа што руското масакрирање на украински цивили влегува во својата трета недела, најмалку што Западот може да направи е формално да го...

Магичната врата на Унијата

Милчо Балевски

27.03.18

Милчо Балевски Од самиот почеток на европската приказна во Македонија водиме погрешна дебата која секогаш почнувала и завршувала со прашањето...

За легалноста и легитимноста на Специјалното јавно обвинителство

Милчо Балевски

25.10.16

Милчо Балевски Сведоци сме на чести индивидуални обиди за дискредитација на Специјалното јавно обвинителство и изразување сомнежи околу...