fbpx

Милица Чубриловиќ

Милица Чубриловиќ е креативен продуцент и правен истражувач во Фондацијата SHARE во Белград. Таа најчесто работи на креирање на различни визуелни содржини за каналите за комуникација на SHARE и бара нови начини преку кои може да ја пренесе важноста на влијанието на технологијата врз општеството. Кога не се занимава со уметнички креативни процеси, таа ги истражува правните аспекти на приватноста и безбедноста на информациите. 

Патот на Црна Гора до ЕУ е поплочен со дезинформации

Тамара Цупаќ

19.04.23

Црна Гора официјално ги започна преговорите со Европската Унија (ЕУ) на 29 јуни 2012 година и на тој пат, како и остатокот од Европа и светот, не беше и...

Дезинформации во Црна Гора: Пропаганда и(ли) лов на поголема заработка

Тамара Цупаќ

30.03.22

Медиумите не би требало да користат туѓа мака за да добијат неколку прегледи или „шерови“ повеќе. Новинарите особено би требало да внимаваат...

Како се уништува нашата приватност

Милица Чубриловиќ

21.04.20

Милица Чубриловиќ Дваесет и првиот век воведе повеќе можности за прибирање лични податоци, кои можеме да ги наречеме и нафта на денешното време, а...