fbpx

Омер Ајдини

Омер Ајдини е избран за шеф на Младинскиот форум на политичката партија Алијансата за Албанците (АА) во ноември 2019 година. Младинскиот форум има вкупно 25 ограноци во Северна Македонија и над 3.000 членови. Омер работи како истражувачки аналитичар во Истражувачкиот и аналитички центар на Алијансата за Албанците од 2021 година. Помага во анализа на политики, организирање настани, пишување говори и планирање, анализа и презентација на анкети. Омер магистрирал развојни студии на Универзитетот во Малаја, Малезија.

Поголема транспарентност и придржување до законите како начини за зајакнување на довербата во партиите

Омер Ајдини

Марија Митева

Фитим Лога

Касијана Јовановска

27.04.22

Политичките партии во Северна Македонија континуирано се рангирани на дното кога станува збор за довербата на граѓаните во институциите и...