fbpx

Сузана Јошевска Анастасовска

Сузана Јошевска Анастасовска работи како адвокат во адвокатска канцеларија „Станковиќ и Јошевска“, по претходно тригодишно работно искуство во адвокатската канцеларија Панчевски и едногодишна работа во Основниот Суд Скопје 2. Таа е предавач на Законот за работни односи во МОТИВА-менаџмент консалтинг центар. Членува во Адвокатската комора на Македонија, Македонско здружение на млади правници, Млади европски федералисти и Центарот за информатичко општество и интелектуална сопственост.

Дали е разнишано единството на Европа?

Јан -Вернер Милер

26.12.23

Одлуката на Европскиот совет да ги отвори пристапните преговори со Украина беше пречекано со големи...

Украински маки на патот кон ЕУ, Унијата во паника

Мирче Адамчевски

13.12.23

Со соседи какви што ги има, со војната која се води на нејзина територија, Украина ќе има уште многу маки за да ја оствари десетгодишната цел....

Вистинската линија на поделба во Израел-Палестина

Славој Жижек

20.10.23

Иако е јасно дека страшните терористички акти на Хамас се нешто што треба безусловно да се осуди, ние сепак не смееме да бидеме доведени во забуна...

Нарушување на националното

Славој Жижек

06.10.23

Општествениот договор во Русија и Израел денес се распаѓа под тежината на историјата и несогласувањата во врска со основните принципи и...

Прекувремената работа: избор или обврска за работникот?

Мимоза Богатинова-Кузмановски

31.07.23

Дали можам да му наложам на работникот да работи прекувремено, колку време и колку треба да му платам, се чести прашања од...

Што се случува со менталното здравје на младите?

Виолета Цветковска

24.07.23

Дали требаше да ни се случат две масовни убиства во непосредното соседство, за повторно да го отвориме и конечно да го подигнеме на највисоко ниво...

Ќе има ли правда за „големите, важните и богатите“

Сузана Јошевска Анастасовска

07.08.17

Сузана Јошевска Анастасовска, адвокат Законот му дава процесна можност на првостепениот суд повторно да одлучи да ги исклучи прислушуваните...