fbpx

Сања Велкакова

Сања Велкакова ги завршила своите додипломски студии на Економскиот факултет при Универзитетот Гоце Делчев, на насоката по Менаџмент и претприемништво. Посетувала повеќе обуки за лидерство, кариерен развој и социјално претприемништво.

Како да се заузда јавниот долг на Македонија

Сања Велкакова

21.09.22

Јавниот долг во Македонија вртоглаво расте, а секој македонски граѓанин е задолжен со речиси над 3.500 евра. Одржливоста на јавниот долг е макотрпен...

Додека цените растат, животниот стандард пропаѓа

Сања Велкакова

16.02.22

Светски трендови на поскапувања ќе има и понатаму, но колкави ќе бидат, најмногу зависи од државата и од тоа, какви одлуки ќе се...

Зимата доаѓа, Скопје продолжува да се гуши

Сања Велкакова

13.12.21

Сања Велкакова Загаден воздух, нарушено здравје на граѓаните – добро познати поими со непознато решение.   Ако нешто можеме да предвидиме...