fbpx

Vuko Melov

Vuko Melov lindi në Kavadar në vitin 1994. Aktualisht është student i vitit të katërt në Fakultetin e Ekonomisë në Prilep. Sferat e interesit të tij personal janë financat publike.

#Metoo e mediave greke

Eleni Stamatoukou

11.03.24

Abuzimi dhe ngacmimi i gazetareve femra në mediat greke është ende një temë tabu për...

Një shuplakë për gazetarët grekë

Eleni Stamatoukou

17.02.24

Gazetarët dhe mediat greke që raportuan për skandalin e përgjimeve dëshmuan në një seancë gjyqësore të mbajtur më 25...

Gazetaria në Greqi: dy universe paralele

Eleni Stamatoukou

18.12.23

Mediat greke janë të polarizuara. Në varësi të lidhjeve të tyre me "pushtetin", ata zgjedhin të raportojnë më pak ose të mos raportojnë fare për një...

Pushtimi rus i Ukrainës përmes prizmit të zyrtarëve dhe mediave të Bosnjës dhe Hercegovinës

Emir Zulejhiç

Dalio Sijah

14.04.22

Për disa politikanë, media dhe publikun, lufta në Ukrainë perceptohet si agresion që duhet dënuar dhe ndalur, ndërsa nga ana tjetër, në përputhje me narrativën zyrtare ruse, disa e quajnë këtë konflikt një “operacion special...

Sistemi i drejtë tatimor përmes tatimit progresiv së të ardhurave

Vuko Melov

26.11.18

МК Vuko Mellov Përse biznes sektori është aq nervoz rreth ndryshimeve në Ligjin për tatim të të ardhurave personale? Qëllimi është zvogëlimi i hendekut të të ardhurave midis të pasurve dhe të varfërve. Në të ardhmen personat më të pasur do të...