fbpx

COVID-19

Mirësevini në normalen e re

Сабин  Селими

22.05.20

МК  ENG Sabin Selimi Sapo të përfundojë kriza pandemike, prisni që shteti të kthehet me më shumë fuqi dhe legjitimitet. Imagjinoni skenarin në vijim: një shpërthim i një koronavirusi të ri të transmetuar prej një burimi të panjohur deri tek...

Të pasurit, të varfërit dhe KOVID-19

Бранимир Јовановиќ

20.05.20

МК Branimir Jovanoviq Çdo krizë është një shans, ndërsa kriza me kovidin është një shans që nuk do ta kemi për një kohë të gjatë. Shansi, që të fillojmë ndërtimin e një shoqërie të drejtë, solidare, njerëzore që kujdeset për të gjithë...

Kuvendi i shpërbërë nuk mund të kthehet

Светомир Шкариќ

18.05.20

МК prof. d-r Svetomir Shkariq Një grup prej tridhjetë e pesë ish-deputetësh nënshkruan një peticion që Kuvendi i shpërbërë përsëri të mund të kthehet dhe të mbajë seanca. Kërkesa e tyre u mbështet nga Qeveria dhe Presidenti i Republikës. Kërkesës...

KOVID-19, taçerizmi dhe e ardhmja e botës

Лука Павиќевиќ

13.05.20

МК Luka Paviqeviq Edhe pse Teçerizmi ka marrë një goditje, kjo nuk do të thotë se nuk është në gjendje të mbijetojë si një ideologji… Potenciali për një lloj kthimi të botës drejt solidaritetit socialist ndërkombëtar është shumë i vogël....

Demokracia në vendet e fundit në kohën e pandemisë

Катерина Колозова

12.05.20

МК  SR Katerina Kolozova Për shkak të shpalljes së gjendjes së jashtëzakonshme dhe dhënies së fuqisë legjislative ekzekutivit, vendi duhej të hiqte dorë nga disa nene të Konventës Evropiane për të Drejtat e Njeriut, dhe kështu e gjeti veten...