fbpx

ResPublica | Иницијатива за дигитално граѓанство

Ekosistemi digjital, BE-ja dhe Maqedonia

Андреј Дамески

20.06.24

Transponimi i legjislacionit maqedonas me aktet formale të miratuara së fundmi të Bashkimit Evropian në lidhje me ekosistemin digjital është si një enigmë komplekse. Në vende – të rreshtuara mirë, në vende – plotësisht të çrregullta dhe, me...

Si e sheh bota zgjidhjen “me dy shtete” për Palestinën dhe Izraelin

Мурат Алиу

17.06.24

Autoritetet e Spanjës, Irlandës dhe Norvegjisë njoftuan të martën më 28 maj se njohin zyrtarisht shtetin e Palestinës. Gjithashtu më 5 qershor, Sllovenia, një vend anëtar i Bashkimit Evropian, me gjithë protestat e qeverisë izraelite, njoftoi se e njeh...

Kush do ta pasojë Ebrahim Raisi?

Весна Попоска

14.06.24

Presidenti iranian Ebrahim Raisi, i cili shihej si pasardhës i mundshëm i liderit suprem Ayatollah Ali Khamenei, u vra kur helikopteri i tij u rrëzua si rezultat i motit të keq në malet pranë kufirit me...

Kosova po i kthehet teknologjive të gjelbra

Фјола Цака (Fjollë Caka)

10.06.24

Косово произведува 88% од својата енергија благодарение на електраните Косово А и Косово Б, кои се меѓу најголемите загадувачи во...

Më shumë gjelbërim, më pak beton

Едина Шечеровиќ

07.06.24

Një problem i veçantë lind nga nëntori deri në mars, në kulmin e sezonit të ngrohjes, për shkak se lëndët djegëse të ngurta përdoren ende...

Evropa para zgjedhjes së gjetjes së parlamentit deri më tani

Ѓорѓи Хаџи Василев

05.06.24

Јунските парламентарни избори во Европската Унија се само додадена вредност на епитетот што на 2024 година ѝ се наметна - „рекордна избирачка...

digitalniot ekosistem eu i makedonija
Ekosistemi digjital, BE-ja dhe Maqedonia

Андреј Дамески

20.06.24

Transponimi i legjislacionit maqedonas me aktet formale të miratuara së fundmi të Bashkimit Evropian në lidhje me ekosistemin digjital është si një enigmë komplekse. Në vende – të rreshtuara mirë, në vende – plotësisht të çrregullta dhe, me...

kako svetot gleda na resenieto dve drzavi za palestina i izrael featured 1
Si e sheh bota zgjidhjen “me dy shtete” për Palestinën dhe Izraelin

Мурат Алиу

17.06.24

Autoritetet e Spanjës, Irlandës dhe Norvegjisë njoftuan të martën më 28 maj se njohin zyrtarisht shtetin e Palestinës. Gjithashtu më 5 qershor, Sllovenia, një vend anëtar i Bashkimit Evropian, me gjithë protestat e qeverisë izraelite, njoftoi se e njeh...

koj ke go nasledi ebrahim raisi featured
Kush do ta pasojë Ebrahim Raisi?

Весна Попоска

14.06.24

Presidenti iranian Ebrahim Raisi, i cili shihej si pasardhës i mundshëm i liderit suprem Ayatollah Ali Khamenei, u vra kur helikopteri i tij u rrëzua si rezultat i motit të keq në malet pranë kufirit me...

zosto kosovo se vrti kon zelenite tehnologii featured 1
Kosova po i kthehet teknologjive të gjelbra

Фјола Цака (Fjollë Caka)

10.06.24

Косово произведува 88% од својата енергија благодарение на електраните Косово А и Косово Б, кои се меѓу најголемите загадувачи во...

poveke zelenilo pomalku beton featured
Më shumë gjelbërim, më pak beton

Едина Шечеровиќ

07.06.24

Një problem i veçantë lind nga nëntori deri në mars, në kulmin e sezonit të ngrohjes, për shkak se lëndët djegëse të ngurta përdoren ende...

evropa pred izbor na najdesnicarskiot parlament dosega featured
Evropa para zgjedhjes së gjetjes së parlamentit deri më tani

Ѓорѓи Хаџи Василев

05.06.24

Јунските парламентарни избори во Европската Унија се само додадена вредност на епитетот што на 2024 година ѝ се наметна - „рекордна избирачка...