fbpx

Dimitar Apasiev

Dimitar Apasiev (1983, Veles) ka titull doktor i shkencave juridike. Ai u diplomua, mori gradën master dhe doktoraturën si i pari nga disa gjenerata në Fakultetin e Drejtësisë "Justiniani i Parë" në Shkup. Ai është aktivist shumëvjeçar i Lëvizjes për Drejtësi Sociale “Lenka” dhe anëtar i presidiumit të së Majtës. Ai ka marrë pjesë në mbi njëqind simpoziume shkencore vendase dhe ndërkombëtare. Ai është autori i një duzinë librash dhe monografish juridike, si dhe mbi 50 artikuj dhe punime profesionale. Ai ka qenë një konsulent juridik në disa organe gjyqësore shtetërore, sindikata, shoqata civile dhe nisma aktiviste informale. Tani është duke punuar si asistent profesor në Fakultetin e Drejtësisë në Universitetin Shtetëror "Goce Delçev" - Shtip, Departamenti i së Drejtës Civile. Jep leksione në lëndët: E Drejta Romake, Retorika Gjyqësore dhe Filozofia e së Drejtës.

Kujt i duhet BE-ja, nëse nuk do të jemi

Gjorgi Haxhi-Vasilev

26.07.23

Të rinjtë largohen nga Maqedonia sepse e humbin ndeshjen në një stadium ku as nuk kanë hyrë, ndërsa poltronët sistematikë luajnë pa kundërshtar dhe gjuajnë në portë të...

Sa mund të ndihmojnë ndryshimet në sjelljen e kafshëve për të “parashikuar” tërmetet?

Ljubço Jovanov

Katerina Drogreshka

17.07.23

Edhe pse parashikimet nuk kanë qenë kurrë të popullarizuara, madje edhe kur pas "profecive" të tilla qëndrojnë shkencëtarë të shquar - sizmologë, duket se gjetja e çfarëdolloj ligjshmërie midis ndryshimeve mjedisore, pak para se të ndodhë një tërmet,...

Gacko: Vetëm sepse një vend është i vogël nuk do të thotë se është i shëndetshëm

05.07.23

Për banorët e qyteteve të mëdha në rajon cilësia e jetës është në rënie. Reduktimi i sipërfaqeve të gjelbra, ndërtimet e egra, mbipopullimi dhe kolapsi i trafikut janë gjëra të...

Rashkovski gjuan në të zbrazët: Paditë strategjike për heshtje të opinionit janë më të urryera në Strasburg

Dimitar Apasiev

22.07.19

MK Dimitar Apasiev Një shoqëri bashkëkohore demokratike dallon nga ajo totalitare pikërisht për që kritika publike dhe i a. q. debatim publik për gabimet të pushtetmbajtësve (individë ose institucione) është e drejtë themelore polemizuese dhe detyrë...

Fjalori i ri i shtangët i kandidatit Pendarovski: formulë e garantuar për dështim

Dimitar Apasiev

28.03.19

МК d-r Dimitar Apasiev Prandaj, pothuajse gjithmonë fiton oratori i cili me virtyt, guxim dhe dinjitet ka qëndruar besnik ndaj principeve të tij, e jo ato „dredhacak“ politik të cilët, të udhëhequr nga interesa përdhese dhe llukrative, përkulen përpara...

Përse Gjykata kushtetuse do të jetë e detyruar ti shlyejë të a.q. “ligj për gjuhët”

Dimitar Apasiev

20.02.19

МК doc. d-r Dimitar Apasiev Mbetet që të shohim nëse kjo përbërje personale e Gjykatës, e cila definitivisht është më e dobët për nga ana kadrovike dhe profesionale në historinë e jonë të deritanishme shtetërore-juridike pas mëvetësimit, do të...

Amnisti, abolicion apo falje – çfarë dreqi, solli Kuvendi?

Dimitar Apasiev

16.01.19

МК   ALB doc. d-r Dimitar Apasiev Për herë të parë kemi procedura për amnisti të cilat nuk zbatohen në sajë të detyrimit zyrtar (ex officio), por me iniciativë private të palëve të invorvuara (ex privata). Kjo praqet shkelje të parimeve...