fbpx

Дорентина Хиса

Дорентина Хиса е експерт за комуникации, која моментално работи како проектна координаторка во Институтот за медиуми во Албанија (AMI). Како дел од тимот на AMI, таа ги координира проектите поврзани со медиумска писменост, особено „Градење доверба во медиумите во Југоисточна Европа, Фаза II“, кој има за цел да ги подобри вештините на младите за медиумска и информациска писменост преку вклучување на наставните програми за медиумска писменост во формалниот образовен систем во Албанија. Дорентина работи како асистент на Факултетот за општествени науки на Универзитетот во Тирана. Пред тоа има работено како програмски специјалист во Кабинетот на премиерот на Албанија.

Медиумска писменост: противотров за лаги и пропаганда

Дорентина Хиса

02.02.22

Текстот е објавен во склоп на меѓународниот симпозиум „Во чекор со трендовите: Образование за медиумска писменост во сè побрзото секојдневие“...