fbpx

Nenad Novkovski

Nenad Novkovski është profesor me angazhim të plotë në Fakultetin e Shkencave të Natyrës dhe Matematikës dhe është administrator i studimeve pasuniversitare në Institutin e Fizikës. Ai është autor i punimeve shkencore, ka botuar artikuj në revista ndërkombëtare me faktor ndikimi dhe ka udhëhequr projekte studimore. Është anëtar i Shoqatës së Fizikanëve të Maqedonisë, Evropës dhe Amerikës dhe bashkëpunon me institutet e fizikës në Serbi, Bullgari dhe Zvicër. Në periudhën nga viti 1998 deri në vitin 2002 ishte ministër në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë. Ai menaxhoi dhe mori pjesë në hartimin dhe miratimin e Strategjisë për Zhvillimin e Arsimit 2001-2010 dhe Programit për Zhvillim Teknologjik 2001-2006.

Inteligjenca artificiale në mes të informimit dhe dezinformimit

Festim Rizanaj

12.04.24

Vitet e fundit, përhapja e teknologjisë së inteligjencës artificiale (IA) ka revolucionarizuar industri të ndryshme, duke përfshirë median në krijimin dhe shpërndarjen e...

Komuniteti LGBTI i “kryqëzuar” mes gjuhës së urrejtjes dhe lirisë së shprehjes

Mirçe Adamçevski

03.04.24

Përpjekjet për të parandaluar gjuhën e urrejtjes në media dhe në rrjetet sociale nuk po japin fryte deri më...

Vuajtjet e Ukrainës rrugës për në BE, Bashkimi Evropian në panik

Mirçe Adamçevski

13.12.23

Ukraina me fqinjët çfarë i ka, me një luftë që po zhvillohet në territorin e saj, do të ketë ende shumë vështirësi për të arritur objektivin e saj dhjetëvjeçar....

Jeta me fibrozë cistike nuk ka pse të jetë kaq e vështirë

Elena Gagovska

28.04.23

Është e qartë se ne nuk mund ta zhdukim motivin e fitimit brenda natës, por si mund t'i ndihmojmë menjëherë pacientët me fibrozë cistike dhe ata me sëmundje të...

Regjistrimi i studentëve të ri: pak apo shumë?

Nenad Novkovski

11.01.19

МК   ALB prof. d-r Nenad Novkovski Duhet të nxitet kyçje edhe më e madhe e të rinjve në procesin e arsimit të lartë, për tu siguruar strukturë kualifikuese e popullatës e krahasueshme me vendet e UE. Në mediet para do kohësh vëmendje të...