fbpx

Соња Крамарска

Соња Крамарска, е новинар, автор на повеќе фељтони и други публикации, поранешен главен уредник на „Утрински весник“ и на порталот НоваТВ. Во својата кариера е наградувана со награди новинар на годината и со највисоката награда „Мито Хаџивасилев Јасмин“. Има поминато една академска година на универзитетот Оклахома во САД во рамки на програмата за професионален развој. Работела и како советник за политички прашања и комуникации на министерката за одбрана Радмила Шекеринска.

Претседателските избори огледало на колективната (не)моќ

Соња Крамарска

30.04.24

Малкумина од досегашните претседателски кандидати учествувале дури три пати во трката за највисоката функција во...

Лажни успеси или вистински неуспеси

Соња Крамарска

06.03.24

Текстот што следи можевме да го насловиме и како „Вистински лаги“, или, „Како политичката пропаганда во Македонија успешно манипулира со лагата...

Ќе „паднат“ ли функционерските плати?

Соња Крамарска

30.10.23

Министерот Бујар Османи порача дека нему му е важна платата бидејќи тој живее само од...