fbpx

Атиџе Селман

Атиџе Селман е дипломиран новинар и студент на магистерските студии на Институтот за комуникациски студии. Има долгогодишно работно искуство како новинар во Редакцијата за емисии на ромски јазик при Македонска радио телевизија. Нејзина сфера на интерес е истражувањето и известувањето во областа на социјалата и образованието.

Трамп е сега единствената надеж за Путин

Карл Билт (Carl Bildt)

07.05.24

Оваа вест несомнено беше дочекана со олеснување во Киев и со жалење во Кремљ. Американскиот Конгрес конечно го надмина шестмесечниот застој и...

Растечката криза во регионот Сахел (Нигер)

Карл Билт (Carl Bildt)

18.08.23

Воениот удар кој минатиот месец се случи во Нигер не беше изолиран или инцидентен настан што остатокот од светот може да си дозволи да го...

„Одливот на мозоци“ е и причина и последица на економските маки на Балканот

Пајке Хаанс

30.12.22

Просто кажано: луѓето на Балканот стареат и просечното ниво на образование опаѓа, а вкупната бројка на население се...

Лошо поставениот процес на пристапување е штетен и за ЕУ и за Западен Балкан

Пајке Хаанс

27.07.22

Прагматичните решенија како што е неодамнешниот "Француски предлог“ може да изгледаат привлечно, но тие не го решаваат главниот проблем - дека...

Над 2000 Роми „фантоми“ во Македонија

Атиџе Селман

07.04.17

Атиџе Селман Според Министерството за труд и социјална политика, околу 500 Роми се правно невидливи, но невладините ромски организации тврдат дека...