fbpx

Блажен Малески

Блажен Малески е студент на политички науки при Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје. Се интересира за областите родова еднаквост, граѓанско и младинско учество како и правата поврзани со јавните собири. Во граѓанскиот сектор активен повеќе од четири години како член и помлад истражувач на тинк тенк организацијата Реактор – Истражување во акција.

Црна Гора: Стоп за инфлацијата на доброволна основа

Зоран Радуловиќ

25.10.23

Владата се фали со највисок раст на БДП во Европа, криејќи дека најзаслужни за тоа се несреќниците кои доаѓаат од истокот на Европа, а не нејзината...

Наместо „пиши-бриши Устав“ – Нова политика за иднината на Македонија и ЕУ

Свето Тоевски

20.09.23

Настојувањата да се промени Уставот на Македонија се повеќе наидуваат на неуспех и потребни се чекори за надминување на пат-позицијата, во која...

Дали Заедницата на српски општини во Косово ќе стимулира сепаратистички иницијативи во Македонија?

Свето Тоевски

15.02.23

Колку повеќе САД инсистираат на северот во Косово да се формира асоцијација на општини со доминантно српско население, толку повеќе се...

Само консолидирана Македонија може да се избори за место во мултиполарниот свет

Свето Тоевски

15.06.22

Во мултиполарниот свет, како „поле на цивилизациски натпревар и соработка меѓу народите и државите“ може и треба да се вклучи само Република...

Стефан и Синодот ја предадоа автокефалноста – одлуките на Фанар и СПЦ се неприфатливи

Свето Тоевски

18.05.22

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките...

Агенцијата за млади не дозволува младите да си изберат претставник за Западен Балкан

Блажен Малески

21.10.16

Блажен Малески Агенцијата за млади и спорт не им дозволува на младинските организации од Македонија да изберат свој претставник во Регионалната...