Марио Молина и Дурвуд Заелке

Марио Молина, добитник на Нобелова награда за хемија во 1995 година, бил професор на Универзитетот во Калифорнија, Сан Диего и Националниот автономен универзитет во Мексико. Дурвуд Заелке е претседател на Институтот за управување и одржлив развој и еден од директорите на Програмата за управување со одржлив развој на Универзитетот во Калифорнија, Санта Барбара.

Јован Вранишкоски: Од расколник до сојузник

Соња Крамарска

15.05.23

Остана горчливото чувство дека во Македонија се спроведуваше прогон поради декларирање на поинакво верско определување од црковниот меинстрим...

Македонија и ЕУ: Преговарачката рамка претесна за (дез)информациите

Соња Крамарска

12.04.23

Ова беше бездруго старт кој вети конфузија, неизвесност, политичка драма и безброј прашања дали Македонија се качи на европскиот воз или повторно...

Здравство и образование: Партиски трофеи во политичката трговија

Соња Крамарска

01.03.23

Здравството во Македонија служи за „лекување“ на разнишаните меѓупартиски односи во власта, а образованието - за премиерите и...

Најновата „офанзива“ од Софија го усложни амбиентот за уставните промени

Соња Крамарска

03.02.23

Последните случувања ги направија преговорите далечни, а поради неутралниот тон што го зазеде ЕУ кон бугарската офанзивност кон Македонија,...

Темпираната бомба на врвот на светот

Марио Молина и Дурвуд Заелке

31.10.20

Марио Молина (Mario Molina), Дурвуд Заелке (Durwood Zaelke) Насекаде низ светот има луѓе кои ги изгубиле своите домови и изворите на егзистенција поради пожари,...