Histori nga rajoni

Tmerri i propagandës apo kur të vdekurit ringjallen

Горан Ризаов

18.04.22

Dezinformatat për pushtimin ushtarak rus të Ukrainës kanë çuar në ndarje të tilla të popullatës në Maqedoni, veçanërisht atyre që informohen kryesisht nga rrjetet sociale, nga e cila tani po zhvillohet një debat online nëse ka vërtet atje luftë dhe po...

Dezinformimi në Shqipëri është një çështje e brendshme

Барбара Хала

06.04.22

Pavarësisht shijes dhe synimit, dezinformimi përhapet në të gjithë sferën mediatike shqiptare, në ato tradicionale apo online. Shpesh këto u shkojnë për shtati paragjykimeve dhe nevojave të njerëzve, që rrjedhin nga burime që ata u kanë besuar. Burime...

Mediat në Serbi mes putinofilisë dhe realitetit të ri botëror

Д-р Динко Грухоњиќ

01.04.22

Është e vështirë të hiqet përshtypja se ky kult është në një nivel shumë më të lartë se kulti i personalitetit të vetë Aleksandër...

Informacionet e rreme në shërbim të propagandës dhe (ose) fitimeve më të larta

Тамара Чупаќ

30.03.22

Media nuk duhet të përdorë vuajtjet/perpecitë e dikujt tjetër për të marrë shikime apo për të “shpërndarë” më shumë përmbajtje. Gazetarët duhet të jenë veçanërisht të kujdesshëm kur raportojnë se duhet vendosur faktet dhe informacionet në...

Krimi i organizuar në Serbi është biznes shtetëror

Ана Лалик

17.02.22

Për dhjetë vitet e fundit, Serbia ka arritur një ekspansion gjigant në industrinë e ndërtimit, një sektor që është i përkryer për pastrimin e kapitalit të fituar në mënyrë të paligjshme për shkak të legjislacionit të pamjaftueshëm dhe pothuajse...

Si shpenzoi ESM-ja miliona përmes marrëveshjeve/negociatave të drejtpërdrejta

Влатко Стојановски

09.02.22

Nëse në gjashtëmujorin e parë të vitit 2021, kompania shtetërore për prodhimin e energjisë elektrike AD ESM (ELEM) ka lidhur 6 kontrata në procedura negocimi pa shpallur konkurs me vlerë totale prej 9 milionë euro, në gjysmën e dytë të vitit ka lidhur 12...

Drogë, krime, vrasje: Si ranë grupet kriminale malazeze

Иван Чаденовиќ

04.02.22

Ivan Çadenoviç Grupet kriminale vazhdojnë kontrabandën dhe shitjen e kokainës nga vendet e Amerikës Latine drejt Europës, pavarësisht pasojave të luftës së përgjakshme dhe dekonspirimit të aplikacionit të koduar “Sky”. A e ka përfunduar aplikacioni...

Korrupsioni në bujqësi

Фитим Гаши

31.01.22

Fitim Gashi “Kush mbjellë, korrë”- është shprehja për atë që hedh farën e një bime në tokë me qëllimin që t’i japë rendiment. Por shumë zyrtarë publik në Kosovë korrën pa mbjellë, duke u përfshirë në një skemë të gjerë korrupsioni dhe...

Tirana: një qytet i plagosur nga pastrimi i parave

Алис Тејлор

28.01.22

Alice Taylor Marshimi i fadromave, vinçave dhe mikserëve të çimentos vazhdon ndërsa shqiptarët e gjejnë veten të dëbuar nga qyteti. Ata që kanë mbetur janë dëshmitarë të shkatërrimit të monumenteve historike, këndeve të lojërave dhe hapësirave të...