fbpx

ДУИ

Политичкиот хаос по локалните избори

Сефер Тахири

15.11.21

Сефер Тахири Победата на ДУИ во 11 општини e засенета од фактот што не успеа да победи во Тетово и Гостивар, битни политички градови за Албанците....

Кој би бил победник на парламентарни избори?

Димитар Христов

03.11.21

Димитар Христов Во блиска иднина можеме да очекуваме големи драми во Собранието, како и зголемени убедувања и уценувања помеѓу владините...

Се разгорува битката за гласови во албанскиот политички блок

Сефер Тахири

27.10.21

Сефер Тахири ДУИ е дел од влада која, дел поради пандемијата, а дел поради непостоење на политичка волја за реформирање на системот и искоренување...

Зелена ДУИ: маркетинг трик или искрена агенда

Сефер Тахири

16.06.21

Сефер Тахири ДУИ, која по конфликтот го вееше албанското црвено – црно знаме, потоа синото, на следните избори ќе го вее зеленото. На социјалните...