fbpx

Arkivi

Joveski: Rasti “Zhvatje” është prioritet për Prokurorinë Publike

09.08.19

“Кatica Janeva deri tani nuk është marrë në pyetje në Prokurorinë Publike”, thotë prokurori republikan publik Lubomir Joveski. Për PP “Zhvatje” është lëndë me përparësi, ndërsa për Marko Troshanovskin nga Instituti për...

Deputetët me këmbëngulje kërkojnë dislokim të bastoreve

11.07.19

Kërkesa e deputetëve të BDI për dislokim të kazinove dhe bastoreve, në 500 metra larg nga institucionet dhe objektet arsimore, kulturore dhe fetare, do të lë pa punë 7.700 njerëz dhe do ta shkurtojë buxhetin për rreth 118 milion euro, thotë Vasko Ilievski...

Arkitektët tërheqin vërejtje se “Bota” e Shilegovit do të sjell kaos në komunikacion

26.06.19

Parku i ri zbavitës do të ndërtohet në Parkun e qytetit sepse lokacioni është i njohur dhe tanimë është investuar në rregullimin e parterit, thotë kryetari i Shkupit Petre Shilegov në video potkastin të ResPublika. Dislokimi në një vend tjetër, sipas...

A është fëmija im i varur nga video-lojërat?

31.05.19

Organizata botërore shëndetësore e shpalli varësinë nga video lojërat si një çrregullim mendor, ndërsa Asociacioni Amerikan i psikiatërve e krahasoi intensitetin e saj si varësi nga kumari, pirja e duhanit, narkomania. Në Maqedoni mungojnë hulumtime për...

Edhe fëmijët vuajnë nga depresioni

19.04.19

Sipas Organizatës Botërore të shëndetësisë deri në vitin 2020 depresioni do të jetë problemi i dytë global, respektivisht problemi i parë i popullsisë femërore. Kjo gjendje klinike në periudhën e fundit është e pranishme edhe tek popullsia në...

Aktivistët kundër minierës Illovica paralajmërojnë protesta derei sa të mos tërhiqet “Euromaks”

29.03.19

Fyerjet verbale të cilat midis tyre i drejtojnë organizat joqeveritare, kundërshtarë të hapjes së minierës Illovica – Shtuka dhe përfaqësues të kompanisë-koncesionare “Euromaks” ashpërsohen. Ata akuzohen për përhaçpjen e lajmeve të rreme dhe për...

Edhe Shkupi edhe Sofja arritën deri në pikën kritike

25.03.19

Dy kryeqytetet, sfida të njëjta: Shkupi ngulfatet në ngopjen urbanistike, në mungesë të strategjisë se si të kultuvohet hapësira publike dhe jeta humane. Të njëjtat problem I motivojnë qytetarët dhe autorët në Sofje që të fokusohen drejt planifikimit...

Komisioni anti-korrupsion do ti hulumtojë të gjitha deklarimet për nepotizëm

04.03.19

Ministri Damjan Mançevski thotë se tërheqja nga pozitat e funksionarit të anëtarëve partiak është reagim ndaj kritikave në opinionin. Por pyet nëse e njëjta do të vlejë edhe për nepotizmin nga e kaluara. Kryetarja e Komisionit shtetëror për pengim të...

Paga minimale sivjet nuk do të jetë mbi 13.000 denarë

22.02.19

Nëse përmirësohet ekonomia, do të rritet paga minimale, thotë ministrja e punës dhe politikës sociale, Milla Carovska. Nuk zbuloi se sa do të jetë, por konfirmoi se është siguruar përkrahje financiare që kompanitë më të vogla të mund ta durojnë...

Novkovska: Regjistrim pa përkatësi etnike nuk është regjistrim

25.01.19

Nëse shmangen tiparet etnike, do të kemi regjistrim me të meta i cili shmanget nga rekomandimet e KB, konsideron Bllagica Novkovska, drejtore e mëparshme e Entit shtetëror të statistikës, pas paralajmërimeve të drejtorit aktual të ESHS Apostol Simovski se...