fbpx

Arsimi

Si duket jeta e një mësuesi në Maqedoni?

Бранко Прља

20.04.22

Duke marrë parasysh se në opinion qarkullojnë zëra të ndryshëm për grevën e mësuesve, publikohen tekste degraduese dhe publiku përgjithësisht ka një qëndrim negativ ndaj mësuesve, andaj duhet sqaruar se cilat janë përgjegjësitë e mësuesve dhe...

Arsimi në botë po transformohet, kurse te ne ka frikë nga ndryshimet

Бранко Прља

21.02.22

Ne duhet të kuptojmë se bota po ndryshon dhe se natyrisht që mund t'i shpërfillim ato ndryshime, por kjo nuk do të na sjellë breza fëmijësh që do të çojnë përpara shoqërinë, por breza nëpunësish të dëgjueshëm që janë mësuar të marrin njohuri...

Arsimi në botë po transformohet, kurse te ne ka frikë nga ndryshimet

Бранко Прља

21.02.22

Ne duhet të kuptojmë se bota po ndryshon dhe se natyrisht që mund t'i shpërfillim ato ndryshime, por kjo nuk do të na sjellë breza fëmijësh që do të çojnë përpara shoqërinë, por breza nëpunësish të dëgjueshëm që janë mësuar të marrin njohuri...

Ambla e vogël dhe mesazhi i madh që ajo transmeton – inkluzioni përballë iluzionit

Иван Дургутов

14.02.22

Nëse të drejtat e njeriut dhe trajtimi i qytetarëve të margjinalizuar janë një provë e arritjeve civilizuese të një komuniteti të vogël, e vogla në moshë por e madhe në shpirt Ambla, na dëshmoi edhe një herë se si shoqëri dështojmë atëherë kur...

Edukimi për median dhe informacionin (EMI): Antidoti ndaj gënjeshtrave dhe propagandës

Дорентина Хиса

02.02.22

Dorentina Hysa Ekspozimi ynë i vazhdueshëm ndaj informacionit të tepërt krijon bazën që gënjeshtrat të përsëriten mjaft shpesh derisa ato të bëhen të vërteta. E kemi të vështirë të përcaktojmë se çfarë është e vërtetë dhe çfarë jo. Në një...

Nxënës „të rangut të dytë“: Mësimi online me pasoja offline

Бранко Прља

20.09.21

Branko Prlja Kur bëhet fjalë për mësimdhënien e kombinuar, pavarësisht se sa i ndërlikuar është ai “ekuacion”, fëmijët që mësojnë online nuk duhet të harrohen. Ata janë të izoluar nga miqtë dhe shoqëria dhe kanë nevojë për ndihmën e...