fbpx
 • Неопходни се координирани и континуирани економски политики за раст на конкурентноста на македонската економија

  Неопходни се координирани и континуирани економски политики за раст на конкурентноста на македонската економија

  проф. д-р Силвана Мојсовска Повеќе
 • Стратегијата за намалување на загадувањето – недопустливо поигрување со здравјето на граѓаните

  Стратегијата за намалување на загадувањето – недопустливо поигрување со здравјето на граѓаните

  Југослава Дуковска Повеќе
 • Граѓаните немаат доверба во основните темели на заштита на човековите права

  Граѓаните немаат доверба во основните темели на заштита на човековите права

  Уранија Пировска Повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • Блог
 • Влог
 • Подкаст
 • Алатки

Во битката за фотелја во ФФМ секогаш решавачка била „техниката“ на добивање гласови од делегатите со поткуп, ветувања, партиски и притисоци на локалните моќници...

Милорад Стојмановски

Билатералните историски комисии за првпат даваат можност во учебниците во Грција и Бугарија да пишува и за историјата на Македонците.

доц. д-р Петар Тодоров и доц. д-р Дарко Стојанов

Во Македонија има околу 21.000 деца со попреченост, а речиси половина од нив можеби не одат на училиште и имаат малку можности за игра и пријателство.

Бенџамин Перкс, претставник на УНИЦЕФ
Граѓаните немаат доверба во основните темели на заштита на човековите права
Да се здружиме во борбата против корупцијата
Здравата средина е приоритет во општеството
Дали политичарите и медиумите им пласираат привидна вистина на граѓаните?
Како до одговорно градење?
Дали 2018 ќе биде најлошата година за капиталните инвестиции?
What is a Blog?
How to Start a Blog - The Beginner's Guide to Successful Blogging
How to Write and Create Great Blog Content

Блогови

 • Македонија
 • Регион
 • Project Syndicate
image
проф. д-р Дубравка Валиќ Недељковиќ
Г’зим Висока (Gëzim Visoka)
Аида Рамусовиќ (Aida Ramusović)
image
Кетрин Долан, Џули Хенеган и Габи Едлин
Маргарета Држениек-Хануз (Margareta Drzeniek-Hanouz)
Кристалина Георгиева (Kristalina Georgieva) и Мари-Клод Бибо (Marie-Claude Bibeau)
 • MK
 • SQ
 • CNR/SR/BS
Економските политики мора да се водат независно од политичките циклуси/прашања и битен е нивниот континуитет зашто секое „ад хок“ дејствување може да вроди само со краткорочни резултати.
Qeveria bën përpjekje që me masa paushalle në dy vitet e ardhshme ta zgjidh gjendjen katastrofave në të cilën gjenden qytetet e Maqedonisë, para së gjithash Shkupi, në të cilin jeton një e treta e popullatës së shtetit, por edhe në Tetovë, rekorderi i shumëfishtë evropian dhe botëror me koncentrike enorme të përbërësve helmues në ajrin, si dhe të qytetet e tjera, jo më pak të helmuara të Maqedonisë!
Politička scena Balkana nalazi se u eri post-fact politike - stanje u kojem je izazivanje emocija kod birača važnije za kredibilitet nekog političara nego ideje, činjenice, konstruktivne strategije i sl.