fbpx

Блог

Економски изгубена година во Црна Гора

Милош Кривокапич

05.10.20

Милош Кривокапиќ Несоодветните мерки на Владата на Црна Гора доведоа до намалување на депозитите за 138 милиони евра во периодот од февруари до...

Бугарскиот одговор на пандемијата: Фрлање пари во празно

Мила Кисјова

02.10.20

Мила Кисјова Привидно земјата добро се справува со пандемијата, но реалноста е многу пострашна. Според општото мислење, Бугарија пружи солиден...

Спасот на хрватската економија не е во ЕУ, туку во радикалните реформи на целиот систем

Николина Леднички

30.09.20

Николина Леднички Време е за коренити промени на економскиот систем во Хрватска. Хрватска беше на добар пат целосно да се опорави од финансиската...

Колку полошо здравство, толку полоша економија

Бранимир Јовановиќ

28.09.20

Бранимир Јовановиќ Јавното здравје и економијата одат заедно и во време на пандемија, па затоа најдобриот начин да ѝ се помогне на економијата во...

КОВИД-19 предизвика тројна криза во Косово

Едисон Јакурти

08.07.20

Едисон Јакурти Додека повеќето земји во светот се соочуваа со двојна, здравствена и економска криза, Косово преминуваше во тројна криза заради...

КОВИД-19 во Косово: еден вирус и двајца премиери

Исак Воргучиќ

06.07.20

Исак Воргучиќ За помалку од еден месец по олеснувањето на рестриктивните мерки, Косово се соочува со нагло зголемување на бројот на случаи со...

KОВИД-19 во Албанија: Демократското владеење ставено на тест

Албан Дафа и Редион Кирјази

03.07.20

Албан Дафа, Редион Ќирјази Албанската влада брзо реагираше на појавата на КОВИД-19, меѓутоа, се отворија можности за извршната власт да ја прошири...

КОВИД-19 во Србија: изборите поважни од јавното здравје

Игор Тодоровиќ

01.07.20

Игор Тодоровиќ  Државниот врв на Србија, вклучително и група лекари кои ја предводат борбата против ширењето на вирусот корона, во најмала рака...

КОВИД-19 во БиХ: Игри без граници

Мерсиха Дрињаковиќ

29.06.20

Мерсиха Дрињаковиќ Како Босна и Херцеговина се справи и се уште се справува со кризата предизвикана од пандемијата? Зошто немавме единствен...

Дали Црна Гора навистина го победи КОВИД-19?

Ксенија Миловиќ

26.06.20

Ксенија Миловиќ На 2 јуни во Црна Гора беше прогласен крај на епидемијата. Од првиот бран, земјата излезе со следниот биланс: 324 заразени и 9 починати...