Владимир Путин

Медиумите во Србија помеѓу путинофилијата и новата светска реалност

Д-р Динко Грухоњиќ

01.04.22

Тешко е да се избегне впечатокот дека овој култ е на многу повисоко ниво од култот на личноста на самиот Александар...

Терористичката држава на Путин да биде ставена на црната листа

Анастасиа Радина

19.03.22

Со оглед на тоа што руското масакрирање на украински цивили влегува во својата трета недела, најмалку што Западот може да направи е формално да го...

За агресијата врз Украина не може да биде виновен никој друг освен агресорот

Кристијан Фидановски

01.03.22

Разните погрешни паралели со пост-југословенските конфликти, но и погрешното разбирање на пошироката меѓународна политика по крајот на Студената...

Украдената иднина на Русија

Јошка Фишер

25.02.22

Со нападот врз Украина, рускиот претседател Владимир Путин ја оспорува не само независноста на оваа земја туку и европскиот систем во целина, кој...

Последниот здив на Путин?

Андерс Ослунд (Anders Åslund)

10.12.21

Андерс Ослунд (Anders Åslund) Иако американските разузнавачки агенции предупредуваат дека Русија ги мобилизира своите копнени воени сили за напад врз...

Го изгубил ли Путин својот елан?

Нина Л. Хрушчoва

06.11.20

Нина Л. Хрушчoва (Nina L. Khrushcheva) Поголемиот дел од изминатава деценија, рускиот претседател Владимир Путин помалку беше заинтересиран за решавање на...