fbpx

Архива

Псевдо политичарите носат вина за нездравото општество

28.02.19

Псевдо универзитетите кои се отворија во секое село ги донесоа т.н. инкубаторски интелектуалци подложни на влијанија....

Минималната плата годинава нема да биде над 13.000 денари

22.02.19

Ако се подобри економијата, ќе се зголеми минималната плата, вели министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска. Не откри колку ќе...

Луѓето не треба да се плашат да одат на психотерапија

19.02.19

„Проблем е што не зборуваме за овие работи. Ние сме луѓе и кога имаме било каков проблем, кога нѐ боли заб - одиме на забар, ако...

Лицата со попреченост не сакаат сожалување

31.01.19

Јас ќе зборам за сожалувањето, бидејќи стварно почесто се користи кај лицата...

Новковска: Попис без етничка припадност не е попис

25.01.19

Доколку се отстранат етничките белези, ќе имаме фаличен попис кој отстапува од препораките на ОН, смета Благица Новковска, поранешната...

Што ни донесе 2018?

27.12.18

Што се` ни донесе 2018 – поделби, бојкотирање, помирување, загадување… Во ResPublica видео поткаст, ретроспективата на годината ја прават Бранко...

Не постои континуитет во институциите

26.12.18

Еден од главните проблеми којшто не обременува и ни прави проблеми во оваа земја, е тоа дека за овие 27 години ние во суштина не...

Женските прашања се посебен аспект на сиромаштијата

24.12.18

Најголем проблем во нашето општество кој е извор на сите други проблеми е сиромаштијата, а еден посебен аспект на невработеноста...

Односот кон животните говори многу за општеството

14.12.18

Насилството кон животните треба итно да престане, а институциите мора да најдат хумани и системски мерки за справување со...