Histori nga rajoni

Kush dhe si gënjeu për Kovid-19 në Serbi?

Иван Суботиќ

07.07.21

Ivan Subotiç Në një moment, në media mund të lexohej se Tylol Hot (një pluhur me paracetamol që trajton ftohjet) në kombinim me rakinë shëron Kovid-19, megjithëse kombinimi i alkoolit dhe paracetamolit është i rrezikshëm për shkak të rritjes së...

P(l)andemija

Ивор Фука

02.07.21

Ivor Fuka Është e qartë, ngado që të kthehemi, me lajmet e rreme, dizinformatat dhe teoritë konspirative, ne do të luftojmë për një kohë të gjatë. Dhe a kemi përmendur tashmë që politikanët janë ndër shpërndarësit më të mëdhenj të...

Lajmet e rreme dhe konfuzioni në kohë pandemie në Kosovë

Виолета Зефи

30.06.21

Violeta Zefi Teoritë e konspiracionit dhe lajmet e rreme shpërndaheshin më shpejt se vetë virusi. Ato nuk njihnin kufij, moshë, gjini apo edhe kombësi. Që nga shfaqja për herë të parë e virusit Kovid-19 në Kinë, një ndër efektet e drejtpërdrejta ishte...

Faktet alternative dhe teoritë e konsiparcionit në kohën e pandemisë

Вук Вучетиќ

25.06.21

Vuk Vuçetiç Të gjitha teoritë e konspiracionit kanë premisa shumë të thjeshta mbi të cilat funksionojnë. Në themel të çdo teorie konspirative është ndarja e botës në të mirë dhe të keqe. Është e vështirë t’i përgënjeshtrosh, sepse kushdo...

Të fundit në Ballkan: Rruga e vështirë e Kosovës për të siguruar vaksina

Арбер Фетаху (Arber Fetahu)

19.04.21

Arbër Fetahu Para disa javësh, pandemia shënoi përvjetorin e saj të parë. Kovid-19 vuri në pah problemet sistematike në sistemin shëndetësor dhe institucionet e tjera të Kosovës. Ndërsa numri i lartë i rasteve pozitive dhe rasteve të vdekjes u bënë...

Argumente dhe akuza ndërpartiake në vend të vaksinave

Вања Стокиќ

16.04.21

Vanja Stokiç Përveç disa përpjekjeve të izoluara, shumica e njerëzve nuk reagojnë dhe nuk kërkojnë llogari nga institucionet. Ata madje nuk e pranojnë as mundësinë e rrallë që u ofrohet për t’u vaksinuar. Sikur duan të presin, për të parë nëse...

Dështimi i Bullgarisë sa i përket vaksinimit kundër KOVID-19: rreziqe të mëdha, rezultate mediokre

Владимир Атанасов

12.04.21

Vladimir Atanasov Programi i vaksinimit i Bullgarisë mund të konsiderohet vetëm si një dështim. Mund të jetë pasojë e një numri faktorësh – organizimit të dobët, paaftësisë dhe konfliktit të mundshëm të interesit. Nga ana tjetër, drama, e cila...

Ritëm tmerrësisht i ngadaltë i vaksinimit në Kroaci

Ведрана Симичевиќ

09.04.21

Vedrana Simičević Nepotizmi, strategjia dhe komunikimi i dobët me publikun shënuan muajt e parë të vaksinimit dhe ndikuan në faktin që Kroacia aktualisht të gjendet në fund të shkallës së BE-së për sa i përket përqindjes së popullsisë së vaksinuar....

Herdo-kurdo, do të bëhet! – Si po zhvillohet vaksinimi në Maqedoni

Стефан Ристовски и Ангел Мојсовски

05.04.21

Stefan Ristovski, Angel Mojsovski Numri i të infektuarve dhe i rasteve të vdekjes është rritur ndjeshëm në periudhën e kaluar, dhe situata epidemiologjike në vend është kritike. Megjithatë, Komisioni për sëmundje infektive nuk planifikon të rekomandojë...

Greqia është në prag të realizimit të normës së BE-së sa i përket vaksinimit, mirëpo po përballet me presion në vigjilje të sezonit turistik

Јеоргија Наку

02.04.21

Georgia Nakou Qarqet qeveritare po shpresojnë se rritja e normës së vaksinimit dhe moti i ngrohtë do të ulin numrat e rasteve në nivele të menaxhueshme dhe do ta bëjnë më të sigurtë pritjen e vizitorëve për hir të ekonomisë. Shifrat thonë se kjo do të...