Histori nga rajoni

Vit i humbur ekonomik nё Mal tё Zi

Милош Кривокапич

05.10.20

Millosh Krivokapiq Masat joadekuate tё Qeverisё tё Malit tё Zi sollёn deri nё uljen e depoziteve pёr 138 milion euro nё periudhёn nga shkurti nё mars, mё sё tepёrmi nё kompanitё private, tё cilave i’u kercёnohej likuiditeti, si dhe nё rritjen e...

Përgjigja bullgare ndaj pandemisë: Hedhja e parave në boshllëk

Мила Кисјова

02.10.20

Milla Kisjova Në pamje të parë duket se vendi po përballet mirë me pandeminë, por realiteti është shumë më i frikshëm. Sipas opinionit të përgjithshëm, Bullgaria ka dhënë rezistencë të fortë ndaj koronavirusit nga pikëpamja shëndetësore. Por, për...

Shpëtimi i ekonomisë kroate nuk është në masat dhe mjetet e Bashkimit Evropian, por në reformat rrënjësore të të gjithë sistemit

Николина Леднички

30.09.20

Nikolina Lednicki Me shpërthimin e pandemisë së koronavirusit, futjen e masave epidemiologjike dhe mbylljen e kufijve, në shoqërinë kroate filluan të diskutohen reformat e nevojshme. Prej vitesh flitet se si nuk mund të mbështetemi te turizmi si dega më e...

Sa mё e rёndё gjendja nё shёndetsi, aq mё e keqe ekonomia

Бранимир Јовановиќ

28.09.20

Branimir Jovanoviq Shёndeti publik dhe ekonomia kanё lidhshmёri edhe nё kohё tё pandemisё, dhe pёr atё arsye mёnyra mё e mirё qё ti ndihmohet ekonomisё nё kёtё krizё ёshtё qё tё vendosen restrikcione adekuate qё pandemia tё vihet nёn kontroll....

COVID-19 dhe Kosova: kriza e trefishtë

Едисон Јакурти

08.07.20

Edison Jakurti Përderisa shumica e vendeve në botë ballafaqohej me krizën e dyfishtë, shëndetësore dhe ekonomike, Kosova po kalonte në krizë të trefishtë për shkak të zhvillimeve politike. Nëse duhet përshkruar krizën ekonomike të ndezur nga COVID-19...

COVID-19 në Kosovë: një virus dhe dy kryeministra

Исак Воргучиќ

06.07.20

Isak Vorguçiq  Më pak se një muaj pas lehtësimit të masave kufizuese, Kosova po përballet me një rritje të papritur të rasteve të infektimit me virusin korona, gjë që aspak nuk i shqetëson kundërshtarët politikë të merren më pak me shëndetin dhe...

COVID-19 dhe sfida e Shqipërisë për qeverisje demokratike

Албан Дафа и Редион Кирјази

03.07.20

Alban Dafa, Redion Qirjazi Qeveria shqiptare reagoi shpejt për të parandaluar përhapjen e COVID-19, por pandemia i dha mundësi ekzekutivit të zgjerojë pushtetin e tij nëpërmjet injorimit të kritikave ndaj vendimeve të marra, kontrollit të perceptimin të...

Kurora ose korona e fushatës zgjedhore me listat e kurdisura

Игор Тодоровиќ

01.07.20

Igor Todorović Udhëheqësia shtetërore e Serbisë, përfshirë grupin e mjekëve që udhëheqin luftën kundër përhapjes së virusit korona, injoruan përkeqësimin të paktën derisa të mbaronte votimi. Për t’i kuptuar veprimet e autoriteteve në Serbi...

KOVID -19 në Bosnjë dhe Hercegovinë Lojëra pa kufi

Мерсиха Дрињаковиќ

29.06.20

Mersiha Drinjakoviq Si u ballafaqua Bosnja dhe Hercegovina dhe si po ballafaqohet ende, me krizën e shkaktuar nga pandemia? Pse nuk kishim një shtab të vetëm krize, në nivel të shtetit?Si u krijuan skandalet, të shkaktuara nga parregullsitë dhe...

A e fitoi me të vërtetë Mali i Zi, KOVID-19?

Ксенија Миловиќ

26.06.20

Ksenija Miloviq Fundi i epidemisë në Mal të Zi u shpall më 2 qershor. Nga vala e parë, vendi doli me bilancin vijues: 324 të infektuar dhe 9 të vdekur. Mali i Zi tani po përballet me sfida ekonomike dhe sezoni turistik është i diskutueshëm. Vlerësimet...