Histori nga rajoni

Kush po ëndërron ëndrrën evropiane në Serbi?

Катарина Тадиќ

29.01.21

Katarina Tadiq Serbia hapi negociatat në vitin 2014 dhe madje edhe sot duket se është më larg BE-së sesa pesë vjet më parë. Përafrimi i vendeve të Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Evropian (BE) ka zgjatë për tetëmbëdhjetë vjet, që nga viti 2003, kur...

Çmimi ekonomik i masave rigoroze në BH

Данијал Хаџовиќ (Danijal Hadzovic)

14.10.20

Danijal Haxhoviç Ndoshta pandemia është mundësi për t’i zbatuar disa reforma më të thella ekonomike që vendi ynë i dëshiron shumë dhe për të cilat kriza mund të jetë e shkëlqyer. Bosnja dhe Hercegovina fillimisht vendosi të luftojë virusin...

Kohëra të vështira për Shqipërinë

Орнела Липери

12.10.20

Ornela Liperi Rimëkëmbja ekonomike do të jetë më vështirë se që është pritur. Çdo ditë hyrja në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë, është bllokuar nga trafiku. Rrugët janë të stërmbushura me njerëz që shpejtojnë për t’i kryer obligimet e...

Politikanët në Kosovë mbajnë inat, qytetarët e pësojnë

Лирим Гаши

09.10.20

Lirim Gashi Qytetarët dhe ekonomia në Kosovë – viktima të luftës ndërmjet politikanëve. Gjithë pota po vuaj momentalisht nga pasojat e pandemisë. Izolimi e bën të veten mbi shëndetin mendor, ndërsa mbyllja e jetës publike e godet ekonomitë e çdo...

Të padukshëm në luftën kundër armikut të padukshëm

Стефан Мариќ

07.10.20

Stefan Mariç Sipërmarrësit e vetë-punësuar, punëtorët që punojnë në kushte të pasigurta ose “në të zezë”, si dhe familjet në rrezik social, kryesisht janë lënë të vetëm në stuhi. Përkundër “optimizmit ekonomik” të elitës...

Vit i humbur ekonomik nё Mal tё Zi

Милош Кривокапич

05.10.20

Millosh Krivokapiq Masat joadekuate tё Qeverisё tё Malit tё Zi sollёn deri nё uljen e depoziteve pёr 138 milion euro nё periudhёn nga shkurti nё mars, mё sё tepёrmi nё kompanitё private, tё cilave i’u kercёnohej likuiditeti, si dhe nё rritjen e...

Përgjigja bullgare ndaj pandemisë: Hedhja e parave në boshllëk

Мила Кисјова

02.10.20

Milla Kisjova Në pamje të parë duket se vendi po përballet mirë me pandeminë, por realiteti është shumë më i frikshëm. Sipas opinionit të përgjithshëm, Bullgaria ka dhënë rezistencë të fortë ndaj koronavirusit nga pikëpamja shëndetësore. Por, për...

Shpëtimi i ekonomisë kroate nuk është në masat dhe mjetet e Bashkimit Evropian, por në reformat rrënjësore të të gjithë sistemit

Николина Леднички

30.09.20

Nikolina Lednicki Me shpërthimin e pandemisë së koronavirusit, futjen e masave epidemiologjike dhe mbylljen e kufijve, në shoqërinë kroate filluan të diskutohen reformat e nevojshme. Prej vitesh flitet se si nuk mund të mbështetemi te turizmi si dega më e...

Sa mё e rёndё gjendja nё shёndetsi, aq mё e keqe ekonomia

Бранимир Јовановиќ

28.09.20

Branimir Jovanoviq Shёndeti publik dhe ekonomia kanё lidhshmёri edhe nё kohё tё pandemisё, dhe pёr atё arsye mёnyra mё e mirё qё ti ndihmohet ekonomisё nё kёtё krizё ёshtё qё tё vendosen restrikcione adekuate qё pandemia tё vihet nёn kontroll....

COVID-19 dhe Kosova: kriza e trefishtë

Едисон Јакурти

08.07.20

Edison Jakurti Përderisa shumica e vendeve në botë ballafaqohej me krizën e dyfishtë, shëndetësore dhe ekonomike, Kosova po kalonte në krizë të trefishtë për shkak të zhvillimeve politike. Nëse duhet përshkruar krizën ekonomike të ndezur nga COVID-19...