fbpx

Blog

Zhvillimi i sportit si biznes

Ivan Anastasovski

05.01.22

Prof. Dr. Ivan Anastasovski Pikërisht për shkak të këtyre fakteve, shumë prej sportistëve tanë të rinj janë të vendosur të vazhdojnë shkollimin e tyre për të pasur karrierën e tyre profesionale, qoftë në fushën e arsimit si mësues apo në fushën e...

EURO 2020 duhet të jetë shkëndija që do të ringjallë sportin profesional në Maqedoni

Ivan Anastasovski

28.06.21

Prof. Dr. Ivan Anastasovski Suksesi i kombëtares së futbollit duhet të shërbejë si një kujtesë për kombin. Me një plan, investim dhe strategji të mirë, sportet profesionale në Maqedoni mund të dalin nga hendeku drejt së cilës po shkojnë. Për të...

Të bëjmë sport dhe të jemi fizikisht aktiv për hir të shëndetit

Ivan Anastasovski

28.10.20

Prof. Dr Ivan Anastasovski Në Maqedoni, vetëm 1% e të rinjve merren me sport në mënyrë profesionale, 7% bëjnë sport amator, ndërsa 42% bëjnë sport rekreativ ose praktikojnë aktivitet fizik në formë hobi dhe rekreacioni. Këto janë numra të ulëta. Nëse...

Riaktivizimi i idesë për Ministrinë për Sport dhe Rini

Ivan Anastasovski

31.08.20

Prof. Dr Ivan Anastasovski Periudha e suksesshme sportive që tashmë është prapa nesh duhet të jetë si erë në kurrizin tonë për t’i bindur elitat politike që sporti gjithmonë na inkurajon në momente të vështira, na bashkon dhe përmes tij shkruhet...

Si të bëheni më profesionistë në sport

Ivan Anastasovski

20.01.20

МК Prof. Dr Ivan Anastasovski Vizioni i botës së zhvilluar është që autoritetet shtetërore ta shohin sportin si një mjet për zhvillim më të mirë ekonomik dhe shoqëror. Në gjuhët e botës fjala sport vjen nga termi “disport” që do të thotë...

Sporti maqedonas fitoi udhërrëfyes si të ndryshojë legjislacionin

Milorad Stojmanovski

25.11.19

МК Milorad Stojmanovski Përfaqësuesit qeveritarë Danel Dimevski dhe Gjorgji Tasev, nga dora e parë mundën të dëgjojnë vërejtjet në selinë e KON në Lozanë dhe u pajtuan me rekomandimet e të ashtu quajturit udhërrëfyes, më datë 13 nëntor të këtij...

Përmes ndryshimeve të ligjit për lojëra të fatit dhe për lojëra zbavitëse deri në infrastrukturë më të mirë sportive

Ivan Anastasovski

21.08.19

МК prof d-r Ivan Anastasovski Është tejet e nevojshme që ligji të saktësohet deri në fund me çka do të mundësohej që një pjesë e caktuar e mjeteve financiare të ri-orientohet drejt pjesës së përgjegjësisë shoqërore të organizatorëve të lojërave...

Lehtësime tatimore për zhvillim  të sportit maqedonas përmes vauçerëve të sportit

Ivan Anastasovski

08.04.19

МК prof. d-r Ivan Anastasovski Qeveria përmes Ligjit për lehtësim tatimor ose të ashtuquajturave “vauçerë sporti” bën përpjekje që ti stimulojë subjektet afariste që ta gjejnë interesin e tyre për investim në sport pa marrë parasysh nëse kjo...

Pandev dëshiron të jetë kryetari i ri i LFM, por kjo nuk mjafton!

Milorad Stojmanovski

07.12.18

МК   ALB Millorad Stojmanovski Në betejën për kolltukun në LFM gjithmonë vendosësh ka qenë “teknika” për fitimin e votave nga delegatët me blerje, premtime, presione partiake dhe presione të “të fuqishmëve” lokal… Pa marrë...