fbpx

Blog

Një shuplakë për gazetarët grekë

Eleni Stamatoukou

17.02.24

Gazetarët dhe mediat greke që raportuan për skandalin e përgjimeve dëshmuan në një seancë gjyqësore të mbajtur më 25...

Gazetaria në Greqi: dy universe paralele

Eleni Stamatoukou

18.12.23

Mediat greke janë të polarizuara. Në varësi të lidhjeve të tyre me "pushtetin", ata zgjedhin të raportojnë më pak ose të mos raportojnë fare për një...

Pse të kemi emisione debatuese kur nuk kemi kulturë komunikimi

Zenel Miftari

08.11.23

Përdorimi i gjuhës së urrejtjes është një problem serioz dhe duhet të trajtohet seriozisht nga institucionet shtetërore, por edhe nga shoqëria civile, përfshi edhe...

Sfidat e mediave dhe gazetarëve në kohën digjitale

Zenel Miftari

18.09.23

Ndërsa sfera publike ndryshon, shteti, media, intelektualët dhe profesionistët duhet të angazhohen për krijimin e politikave dhe rregulloreve të reja në mënyrë që gazetaria profesionale të përballet dhe t'i kapërcejë këto...

Demokracia, etika dhe perceptimi i së vërtetës në epokën e inteligjencës artificiale

Branko Përlja

14.07.23

Shfaqja e inteligjencës artificiale (IA) ka shkaktuar debate të shumta, por një gjë është e sigurt - është një mjet i fuqishëm që ka një potencial të madh për të transformuar...

Gratë kanë gjithnjë e më pak qasje në media në Serbi

Dubravka Valiq Nedelkoviq

28.06.23

Përfaqësimi dukshëm më i lartë i gjinisë mashkullore si burim informacioni dhe numrit të personave të intervistuar në raport me gjininë femërore paraqet një praktikë të vazhdueshme mediatike në Serbi, e cila është vërejtur në të gjitha analizat e...

Qëndrimi i qytetarëve të Serbisë ndaj Bashkimit Evropian kundrejt ndjenjave antiperëndimore

Denis Kolundzhia

03.05.23

Nëse sot do të mbahej referendumi për hyrjen e Serbisë në Bashkimin Evropian, 43 për qind e qytetarëve do të përgjigjen "po", 33 për qind do të ishin kundër, ndërsa çdo i dhjeti qytetar nuk do të kishte përgjigje. Katërmbëdhjetë vjet më parë,...

Kush ka frikë nga ChatGPT dhe Dall-e?

Branko Përlja

14.04.23

ChatGPT është shumë më tepër sesa një chatbot dhe një bazë njohurish. Me shtesat e reja ai do të bëhet i vetmi mjet që do t'ju nevojitet ndonjëherë. Së shpejti do të jetojmë (ose tashmë jetojmë) në një botë ku nuk do të jemi në gjendje të njohim...

Ndryshimet e paralajmëruara të legjislacionit për media – çfarë do të sjellin këto ndryshime?

Emilija Janevska

13.03.23

Legjislacioni për media, që përbëhet nga Ligji për Shërbimet Mediatike Audio dhe Audiovizive dhe Ligji për Media, do të ndryshohet në dy...

Mediat sociale: Fundi i produktivitetit apo mundësia për përmirësim të komunikimit?

Bojan Kitanoviq

Ivana Kitanoviq

17.02.23

Cilat janë përfitimet e përdorimit të mediave sociale në një mjedis profesional për të përmirësuar komunikimin në vendin e...