Blog

A do të sjellë shpresë viti 2023 në perspektivën e zgjerimit të BE-së në Ballkanin Perëndimor?

Visar Xhambazi

26.12.22

Një çështje e rëndësishme që ka të bëjë me politikën e zgjerimit të BE-së mbetet Kosova. Statusi i kandidatit në BE për Bosnje dhe Hercegovinën e lë Kosovën si shtetin e fundit në rajon që nuk ka një rrugë të qartë drejt...

Shqipëria – e përhumbur nga problemet e migracionit dhe imazhit

Alice Taylor

22.12.22

Miqtë e mi shqiptarë ndiheshin të turpëruar për mënyrën sesi i perceptonte bota. Të vetëdijshëm për reputacionin e shqiptarëve si kriminelë dhe trafikantë droge, ata ndihen të ndarë mes krenarisë për kombësinë e tyre, sikletit, frikës dhe...

A do të zhduket korrupsioni në vitin 2023 në kapelën e “Uncle Sam-it”?

Sonja Kramarska

21.12.22

Cunami i korrupsionit e ka shkatërruar Maqedoninë për dekada. Lëvizja alarmuese e zgjimit nga Shtetet e Bashkuara trazoi publikun vendas, duke rritur pritshmëritë deri në shkallë...

Serbia në vitin 2023: Në pankinë?

Nedim Sejdinoviq

19.12.22

Zhvillimet politike të vitit 2022 tregojnë se ndoshta viti i ardhshëm, 2023, do të jetë viti kur rruga tashmë e pretenduar evropiane e Serbisë do të...

Liri e shprehjes apo dezinformim?

Edina Shecerovic

16.12.22

Kështu, fiја nga besimi tek manipulimi bëhet gjithnjë e më е hollë, kurse besueshmëria e rezultateve të procesit që përfshin edhe zgjedhjet, si rezultat i vullnetit të qytetarëve, bëhet i...

Tmerri i propagandës apo kur të vdekurit ringjallen

Goran Rizaov

18.04.22

Dezinformatat për pushtimin ushtarak rus të Ukrainës kanë çuar në ndarje të tilla të popullatës në Maqedoni, veçanërisht atyre që informohen kryesisht nga rrjetet sociale, nga e cila tani po zhvillohet një debat online nëse ka vërtet atje luftë dhe po...

Pushtimi rus i Ukrainës përmes prizmit të zyrtarëve dhe mediave të Bosnjës dhe Hercegovinës

Emir Zulejhiç

Dalio Sijah

14.04.22

Për disa politikanë, media dhe publikun, lufta në Ukrainë perceptohet si agresion që duhet dënuar dhe ndalur, ndërsa nga ana tjetër, në përputhje me narrativën zyrtare ruse, disa e quajnë këtë konflikt një “operacion special...

Dezinformimi në Shqipëri është një çështje e brendshme

Barbara Halla

06.04.22

Pavarësisht shijes dhe synimit, dezinformimi përhapet në të gjithë sferën mediatike shqiptare, në ato tradicionale apo online. Shpesh këto u shkojnë për shtati paragjykimeve dhe nevojave të njerëzve, që rrjedhin nga burime që ata u kanë besuar. Burime...

Mediat në Serbi mes putinofilisë dhe realitetit të ri botëror

Dinko Gruhonjiç

01.04.22

Është e vështirë të hiqet përshtypja se ky kult është në një nivel shumë më të lartë se kulti i personalitetit të vetë Aleksandër...

Informacionet e rreme në shërbim të propagandës dhe (ose) fitimeve më të larta

Tamara Cupaç

30.03.22

Media nuk duhet të përdorë vuajtjet/perpecitë e dikujt tjetër për të marrë shikime apo për të “shpërndarë” më shumë përmbajtje. Gazetarët duhet të jenë veçanërisht të kujdesshëm kur raportojnë se duhet vendosur faktet dhe informacionet në...