fbpx

Blog

A do të “bien” pagat e funksionarëve/zyrtarëve?

Sonja Kramarska

30.10.23

Ministri Bujar Osmani tha se për të është e rëndësishme paga e...

Mali i Zi: Ndalim i inflacionit në baza vullnetare

Zoran Radulović

25.10.23

Qeveria mburret për rritjen më të lartë të PBB-së në Evropë, duke fshehur se kjo është shumë më tepër për shkak të trazirave nga lindja e Evropës sesa politikës së saj...

“Maldivet e Evropës” po fundoset në një krizë monetare

Alice Taylor

13.10.23

Këtë verë, vlera e euros ra në nivelet më të ulëta historike kundrejt valutës vendase, lekut, një problem i madh për bizneset shqiptare që bëjnë biznes në Europë, apo ata që paguhen në euro, por që duhet të paguajnë pagat dhe faturat në...

Qytetarët maqedonas të përfshirë mes varfërisë dhe propagandës së qeverisë

Sonja Kramarska

25.09.23

Deklarata e zëvendëskryeministrit Bytyqi konfirmoi atë që të gjithë e dimë, se nëse çmimet në BE dhe vendet e tjera janë galopante, në Maqedoni po rriten në mënyrë...

Investimet infrastrukturore kineze në Ballkan: të nevojshme, por edhe të dyshimta

Sonja Stojadinoviq

12.07.23

Këmbëngulja për përzierjen e kushteve politike dhe financiare për marrjen e kredive nga Bashkimi Evropian (BE) për projekte infrastrukturore kontribuon në distancimin e vendeve të Ballkanit nga...

Ballafaqimi i zgjuar i goditjeve të inflacionit

Stefan Veljanovski

17.05.23

Kohët e fundit, Maqedonia po përballet me një numër më të madh sfidash ekonomike. Pavarësisht kësaj, ka zgjidhje që mund të kontribuojnë në nxitjen e rritjes së qëndrueshme dhe gjithëpërfshirëse të...

Kultura si shtyllë e ndryshimeve pozitive shoqërore

Lidija Topuzovska

26.04.23

Projektet dhe programet zhvillimore gjenerojnë vende të reja pune, mundësi të reja tregu, përmirësim të kushteve të jetesës, forcimin e komuniteteve – të cilat bazohen në rritjen ekonomike dhe kontributin e forcimit të...

Kriptomonedhat si strategji për t’i shmangur sanksionet

Alfred Marleku

08.02.23

Kriptomonedhat tashmë janë dukuri e paanashkalueshme në ekonominë globale. Natyra e tyre specifike që siguron anonimitet të plotë për përdoruesit dhe struktura e decentralizuar e funksionimit janë cilësi unike që qëndrojnë në kontrast të plotë me...

Kriza ekonomike do të na bëjë ambientalistë

Branko Përlja

25.05.22

Економската криза е лоша во сите сфери на живеењето, но од неа можеме и да научиме по нешто. Пред се, како да бидеме поскромни, да размислуваме за...

Ndërsa çmimet rriten, standardi i jetesës bie

Sanja Velkakova

16.02.22

Çmimet po rriten brenda natës, kurse lista e produkteve, çmimet e të cilave janë jashtëzakonisht të larta po bëhet gjithnjë e më e...