fbpx

Блог

„Џелат“ или заштитник на пазарот: Комисијата за заштита на конкуренцијата

Константин Битраков

03.06.17

м-р Константин Битраков Комисијата за заштита на конкуренцијата е пазарен „џелат“ кој може да ги изрече највисоките глоби во македонскиот правен...

Три работи што идната влада ќе мора да ги направи за економијата

Никола Поповски

31.05.17

проф. д-р Никола Поповски Ако главната економска цел на Владата е зголемување на стапката на стопанскиот раст и намалување на сиромаштијата, тогаш...

„Кембриџ“ треба да се прилагоди на возраста на учениците

Ирена Христовска

26.05.17

М-р Ирена Христовска Реформи во образованието секако дека се потребни, но тие треба да се базираат на цврсти докази поткрепени со позитивни...

Живееме прилагодени на интернетот или интернетот ни го определува животот

Александар Самарџиев

23.05.17

Александар Самарџиев Постојат кафе барови каде стои натпис дека немаат интернет па препорачуваат луѓето да си прават муабет како порано.  Некои...

Ранети арени

Милорад Стојмановски

19.05.17

Милорад Стојмановски Спортските објекти што се изградени со буџетски пари не смеат да бидат извор за заработувачка што ќе заврши во приватни...

Враќањето на геополитиката на Балканот не е неизбежно

Флориан Биебер, Дане Талески и Никола Димитров

15.05.17

проф. д-р Флориан Биебер, д-р Дане Талески и доц. д-р Никола Димитров Политичките кризи, регионалните тензии и влошувањето на демократијата...

Иванов треба да го даде мандатот за формирање влада

Светомир Шкариќ

12.05.17

проф. д-р Светомир Шкариќ Парламентарното мнозинство ја формира Владата, независно дали станува збор за парламентарна монархија или за...

Во детските учебници отсуствуваат граѓански вредности

Влатко Секуловски

10.05.17

Влатко Секуловски Призмата на вредностите и поимите кои се користат во македонските учебници за основното образование не ја развиваат...

Уставот не дозволува опструкција за конституирање на Собранието

Светомир Шкариќ

05.05.17

проф. д-р Светомир Шкариќ Уставот на Република Македонија не дозволува опструкција за конституирање на Собранието и формирање на Владата на...

За настаните во Собранието покрај насилниците, одговорни се и политичарите кои го поттикнаа насилството

Сибел Амет

03.05.17

Сибел Амет Одговорноста за нападите и насилството во Собранието директно ја сносат напаѓачите, организаторите на протестот, присутните полициски...