fbpx

Blog

Si po e mposht Hamasi politikisht Izraelin

Svetlana Jovanovska

20.12.23

Nuk ka dyshim se në rrënojat e qyteteve dhe fshatrave palestineze po lind një brez i ri rinie plot urrejtje kundër kolonizatorit dhe shtypësit të...

Gazetaria në Greqi: dy universe paralele

Eleni Stamatoukou

18.12.23

Mediat greke janë të polarizuara. Në varësi të lidhjeve të tyre me "pushtetin", ata zgjedhin të raportojnë më pak ose të mos raportojnë fare për një...

Vuajtjet e Ukrainës rrugës për në BE, Bashkimi Evropian në panik

Mirçe Adamçevski

13.12.23

Ukraina me fqinjët çfarë i ka, me një luftë që po zhvillohet në territorin e saj, do të ketë ende shumë vështirësi për të arritur objektivin e saj dhjetëvjeçar....

Maqedonia – Përgjithmonë në dhomën e pritjes së BE-së

Hristijan Ilievski

06.12.23

Maqedonia duhet të konsiderohet si një fenomen në skenën politike evropiane si një vend që është kandidat për anëtarësim në Bashkimin Evropian për një periudhë më të gjatë, poithuajse 19 vjet, kurse arsye për këtë nuk janë reformat e pakryera, por...

Puberteti i parakohshëm te fëmijët

Dr. Rushka Serafimova

01.12.23

Qasja moderne ndaj pubertetit të parakohshëm përfshin punën ekipore midis prindërve, fëmijëve dhe profesionistëve...

Parti të reja të shqiptarëve në vend, ndërsa votuesit në kurbet!

Sefer Tahiri

20.11.23

Lidhja Demokratike, Alternativa dhe Besa u bashkuan në një koalicion politik me emrin Lidhja Evropiane për Ndryshim. E përbashkëta e të gjitha këtyre partive është se liderët e tyre, në periudhën e kaluar, në mënyrë direkte apo indirekte kanë qenë të...

Vlerësimi i zhvillimeve të fundit në ekonominë e Kosovës: Inflacioni dhe efikasiteti i reagimit qeveritar

Albian Krasniqi

15.11.23

Mbetet për t'u parë nëse qeveria e ka mësuar leksionin dhe nëse njohuritë nga përvoja do të reflektohen në politikat e ardhshme dhe në ligjin e...

Pse të kemi emisione debatuese kur nuk kemi kulturë komunikimi

Zenel Miftari

08.11.23

Përdorimi i gjuhës së urrejtjes është një problem serioz dhe duhet të trajtohet seriozisht nga institucionet shtetërore, por edhe nga shoqëria civile, përfshi edhe...

Inteligjenca publike si mjet i politikës së jashtme

Alfred Marleku

01.11.23

За прв пат во историјата, видовме имплементација на она што е познато како „Твитер разузнавање”: кога разузнавачките служби на државите ги...

A do të “bien” pagat e funksionarëve/zyrtarëve?

Sonja Kramarska

30.10.23

Ministri Bujar Osmani tha se për të është e rëndësishme paga e...