fbpx

Blog

INFLACIONI NË SERBI – Rritjet reale të çmimeve dhe uljet teatrale të çmimeve

Dalibor Stupar

18.10.23

Qytetarët e tigrit ekonomik deri në fund të vitit do të ngrohen më shtrenjtë, do të vozisin më shtrenjtë, do të paguajnë më shtrenjtë energjinë elektrike, alkoolin, mallrat e...

“Maldivet e Evropës” po fundoset në një krizë monetare

Alice Taylor

13.10.23

Këtë verë, vlera e euros ra në nivelet më të ulëta historike kundrejt valutës vendase, lekut, një problem i madh për bizneset shqiptare që bëjnë biznes në Europë, apo ata që paguhen në euro, por që duhet të paguajnë pagat dhe faturat në...

A e përcaktoi Covid të ardhmen e njerëzimit?

Nenad Zhivanovski

02.10.23

Që nga tre vjet më parë Organizata Botërore e Shëndetësisë shpalli një pandemi globale, dhe në këtë vjeshtë të parë pas pandemisë me Covid, në rrethana relativisht më të përballueshme për kërkime shkencore-akademike mbi pyetjen se çfarë i ndodhi...

Qytetarët maqedonas të përfshirë mes varfërisë dhe propagandës së qeverisë

Sonja Kramarska

25.09.23

Deklarata e zëvendëskryeministrit Bytyqi konfirmoi atë që të gjithë e dimë, se nëse çmimet në BE dhe vendet e tjera janë galopante, në Maqedoni po rriten në mënyrë...

Në vend të “shkruaj-fshij Kushtetutën” – Politikë e re për të ardhmen e Maqedonisë dhe BE-së

Sveto Toevski

20.09.23

Përpjekjet për ndryshimin e Kushtetutës së Maqedonisë po dështojnë gjithnjë e më shumë dhe nevojiten hapa për të kapërcyer pozitën e rrugës qorre në të cilën po bie...

Sfidat e mediave dhe gazetarëve në kohën digjitale

Zenel Miftari

18.09.23

Ndërsa sfera publike ndryshon, shteti, media, intelektualët dhe profesionistët duhet të angazhohen për krijimin e politikave dhe rregulloreve të reja në mënyrë që gazetaria profesionale të përballet dhe t'i kapërcejë këto...

A do të dështojë ligji i ri kantonal për parandalimin dhe luftimin e korrupsionit në kantonin e sarajevës?

Edina Shecerovic

13.09.23

Në fillim të këtij muaji, zyra për luftimin e korrupsionit dhe menaxhimin e cilësisë së Kantonit të Sarajevës filloi procedurën për verifikimin e ekzistencës së konfliktit të interesit për bartësit e funksioneve publike, menjëherë pas ditës së parë...

Diversiteti shkon dorë për dore me gjithëpërfshirjen

Klementina Dobrevska

Jordanka Çerepnalkova Trajkoska

06.09.23

Sa i brishtë është kufiri ndërmjet të drejtës për të shprehur mendimin tim dhe mundësisë për të ofenduar...

Së bashku kundër heshtjes: Ndërgjegjësimi etik për dhunën me bazë gjinore

Marina Tuneva

30.08.23

„Bota nuk do të shkatërrohet nga ata që bëjnë keq, por nga ata që i shohin ata që shkatërrojnë, e nuk bëjnë asgjë!“ – Albert...

Të rikthehet dinjiteti i arsimit të lartë

Zenel Miftari

21.08.23

Numri i studentëve në Maqedoni zvogëlohet për 1000 çdo vit! Mungesa e cilësisë në universitete është arsyeja kryesore pse maturantët dëshirojnë të studiojnë jashtë...