fbpx

Blog

Së bashku kundër heshtjes: Ndërgjegjësimi etik për dhunën me bazë gjinore

Marina Tuneva

30.08.23

„Bota nuk do të shkatërrohet nga ata që bëjnë keq, por nga ata që i shohin ata që shkatërrojnë, e nuk bëjnë asgjë!“ – Albert...

Të rikthehet dinjiteti i arsimit të lartë

Zenel Miftari

21.08.23

Numri i studentëve në Maqedoni zvogëlohet për 1000 çdo vit! Mungesa e cilësisë në universitete është arsyeja kryesore pse maturantët dëshirojnë të studiojnë jashtë...

A po i dëgjon dikush zërat e pensionistëve?

Sonja Kramarska

16.08.23

Pothuajse 75 për qind e pensionistëve në Maqedoni jetojnë në varfëri ose janë në prag të...

“JO” për kombësinë në certifikatat e lindjes

Luka Pavićević

14.08.23

Me udhëzimin e ri të ministrit Lloga, kushdo që dëshiron të regjistrohet në një universitet ose të marrë pjesë në një konkurs, do të duhet të ndajë përkatësinë etnike (në mënyrë të pavullnetshme) me një rreth të madh dhe të pacaktuar njerëzish...

Ndikimi i përdorimit të teknologjisë tek fëmijët

Violeta Zefi

09.08.23

Andaj është shumë e rëndësishme që të kuptohen drejtë këto efekte, për të mundësuar përdorimin e përgjegjshëm dhe të shëndetshëm të teknologjisë, në veçanti në raport me...

Pse lufta në Ukrainë ka tendencë të zgjas për shumë vjet?

Alfred Marleku

02.08.23

Luftërat ndërshtetërore janë ndër kërcënimet kryesore me ndikim transformues në sistemin dhe rendin...

Puna jashtë orarit të rregullt: Zgjedhje apo detyrim për punëtorin?

Mimoza Bogatinova-Kuzmanovski

31.07.23

Дали можам да му наложам на работникот да работи прекувремено, колку време и колку треба да му платам, се чести прашања од...

Kolashin dhe mojkova: mundësitë e qyteteve shkatërrohen nga planet e prapambetura hapësinore

Andrea Perishiç

28.07.23

Si Kolashinin ashtu dhe Mojkovacin i stolis natyra e bukurisë së paimagjinueshme. Këto janë qytete të vogla, ku malet përreth Bjelasica dhe Sinjajevina ofrojnë një gamë të tërë mundësish të zhvillimit në një drejtim të pastër,...

Kujt i duhet BE-ja, nëse nuk do të jemi

Gjorgi Haxhi-Vasilev

26.07.23

Të rinjtë largohen nga Maqedonia sepse e humbin ndeshjen në një stadium ku as nuk kanë hyrë, ndërsa poltronët sistematikë luajnë pa kundërshtar dhe gjuajnë në portë të...

Çfarë po ndodh me shëndetin mendor të të rinjve?

Violeta Cvetkovska

24.07.23

A duhej të ndodhnin dy vrasje masive në fqinjësinë tonë të afërt për ta hapur përsëri dhe për ta adresuar në nivel më të lartë çështjen e shëndetit mendor të të rinjve?...