fbpx

Blog

Ku u zhduk edukimi nga arsimi maqedonas?

Elizabeta Sekirarska

10.01.19

МК   ALB Elizabeta Sekirarska Gjithnjë e më pak arrijmë t’i mësojmë nxënësit tanë. Gjithnjë e më pak edhe jemi në rolin e edukuesve. Jemi të demotivuar, të margjinalizuar dhe si bazë, gjithnjë e më pak të etabluar në atë që krijohet si...

Nëse edhe ne jemi për bioetikën, a nuk jemi për jetën!?

Dejan Donev

08.01.19

МК   ALB Prof.i asoc. d-r Dejan Donev Në rrugën drejt përparimit, njeriu, duke i shfrytëzuar arritjet shkencore dhe teknologjinë e aplikuar, në mënyrë të konsiderueshme jetën, dhe me atë edhe bazën e saj, natyrën. Dimensionet e këtij rrënimi...

Roli i strategjisë së ndryshuar diplomatike mbi zgjidhjen përfundimtare të kontestit me emrin

Maja Stojanova

04.01.19

МК   ALB d-r Maja Stojanova Befasia se më në fund është gjetur zgjidhje ekzistonte edhe te fqinji jugor edhe te ai verior, por në tërë procesin u dalluan emrat e Aleksis Ciprasit, Zoran Zaevit dhe Nikolla Dimitrovit të cilët treguan vullnet për...

Deklarata Universale për të drejtat e njeriut – realitet apo mit?

Jana Lozanoska

28.12.18

МК d-r Jana Llozanovska Problemi më i madh është kur lidhja me shtetin do të ndërpritet, siç është rasti me refugjatët, të cilët humbin çdo lloj përkatësie me njerëzimin dhe nga kjo e humbin edhe dinjitetin njerëzor. Madje edhe kriminelët në një...

Arroganca e presidentit të Republikës së Kosovës Hashim Thaci ndaj mediave lokale

25.12.18

МК   ALB   SR Arta Berisha Në një interval kohor prej 15 minutash, presidenti i Kosovës Hashim Thaçi i tha afërsisht 100 herë «po rrenë, po manipulon, po shpifë» gazetarit Adriatik Kelmendi në studion televizive të televizionit...

Reformat dhe refrenet

Sefer Tahiri

24.12.18

МК   ALB Assoc. Dr Sefer Tahiri Ka ngelur edhe disa muaj që qeveria të shënojë gjysmën e mandatit të saj. Qytetarët kanë pritur më shumë në planin e jetësimit të reformave, sepse premtimet ishin tepër bindëse dhe të mëdha. Gjithmonë kur ka...

Midis misionit dhe biznesit: Çka është parakusht që mediet në Ballkanin Perëndimor të bëhen më të qëndrueshme?

22.12.18

МК   SR m-r Davor Marko Për modele të reja afariste, posaçërisht për reklamuesit por edhe për burime alternative të financimit të cilat janë të bazuara në raportin e drejtpërdrejtë me publikun mediatik, dy gjërat kyç janë – përmbajtja...

Participimi buxhetor: pjesëmarrja qytetare në krijimin e buxheteve

Ivan Vëçkov

21.12.18

МК   ALB m-r Ivan V `çkov Qytetarët mund të kërkojnë nga komuna që të marrin pjesë në diskutimin e Këshillit përmes formave dhe iniciativave të ndryshme, kur do të diskutohet për propozim-planin për zhvillim para miratimit të tij. Në atë...

Të rritet si LGBTI

19.12.18

МК   ALB Lina Qostarova Unkovska Të lënë në mos-dituri, fëmijët dhe të rinjtë sot, në Maqedoni, e jetojnë jetën e vet ashtu siç dinë dhe munden, duke grumbulluar gjysmë të vërteta nga mediet elektronike dhe të tjera, nga pop-kultura, nga...

Fillimisht “evropeizmi i brendshëm” i Maqedonisë – mandej negociata eurointegruese

Sveto Toevski

17.12.18

МК   ALB m-r Sveto Toevski Maqedonia duhet nga “evropeizimi i brendshëm” të vet paraaderuese, të  përshtatur në mënyrë optimale me dispozitat dhe standardet e UE, ta nxjerr përfitimin e plotë të mundshëm politik dhe ekonomik, duke u...